Officieel: Mercedes CLS

Mercedes CLS-Klasse officieel
Mercedes heeft de officiële foto’s en informatie vrijgegeven van de nieuwe Mercedes CLS, de wagen wordt in Parijs onthuld.

De Mercedes CLS werd in 2003 gelanceerd en was meteen de eerste vierdeurscoupé op de markt, het combineerde de elegantie van een Coupé met het comfort van een limousine. Sinds zijn lancering in oktober 2004 werd de wagen wereldwijd 170.000 keer verkocht. Op het autosalon van Parijs zal Mercedes de nieuwe CLS voorstellen, de wagen moet meteen ook de toekomstige designrichting van Mercedes tonen.

De nieuwe Mercedes CLS leent voor zijn voorkant belangrijke elementen van de SLS AMG, visueel is de radiator grille niet geïntegreerd in de motorkap maar vormt die een aparte entiteit. Het design bestaat verder uit een lange motorkap, smalle zijruiten en een dynamische profiellijn die achteraan naar beneden toeloopt. Net als de eerste generatie CLS wou Mercedes met de nieuwe generatie een nieuw stijlicoon creëren. Nieuw is onder andere het gebruik van LED lichten, de koplampen maken bijvoorbeeld gebruik van 71 verschillende LEDs, om zo naast een sterk voorkomen ook het zicht op de weg te verbeteren.

Voor het interieur ging Mercedes voor een tijdloos design, dat elegant moet ogen. Opvallend is de lijn die doorloopt van de deur van de bestuurder, over het instrumentenpaneel tot de deur van de voorste passagier. De nieuwe CLS zet meteen een nieuwe standaard door een wijde variëteit aan individuele mogelijkheden beschikbaar te maken. In totaal kan de consument kiezen tussen vijf kleuren voor het interieur, vijf soorten inlegplaatjes en drie soorten leder. De CLS kan dus naar wens uitgevoerd worden, van modern tot ouderwets.

Officieel rept Mercedes nog met geen woord over de beschikbare motoren, maar via onofficiële weg kunnen we jullie wel al meedelen dat er bij de lancering twee motoren beschikbaar zullen zijn. Het gaat om een 350 CDI met 265 pk en 620 Nm koppel en een 350 CGI met 306 pk en 370 Nm koppel. Die zullen vanaf Januari 2011 te koop zijn, later volgen nog twee V8 benzine-motoren met 435 of 544 pk en een 250 CDI met 204 pk.

Deel dit bericht:

3 reacties op "Officieel: Mercedes CLS"

  1. bob 23-08-2010 om 10:23

    het lang verwachte officiele bericht! het interieur ziet er wel goed uit!

  2. Kristof L 23-08-2010 om 13:18

    Mooie voorkant maar die achterkant…. net zoals Clarkson zei over de vorige generatie: It’s like a shitting dog.

  3. Marc 23-08-2010 om 20:34

    Ik ben toch ook niet 100% overtuigd, vond de vorige generatie mooier. Misschien moeten we wachten tot we hem in “real-life” zien..

Reageer

Reactie aan het plaatsen...