Mazda2 facelift in Parijs

Mazda2 Facelift
Op het autosalon van Parijs zal Mazda een opgefriste Mazda2 voorstellen.

Mazda wilt met de facelift van de Mazda2 de focus leggen op ecologie, lager brandstofverbruik en lagere emissies. De Mazda2 krijgt een verse snuit en ook een opgewaardeerd interieur. Onder de motorkap mogen we enkele Euro V-motoren verwachten. Ook het chassis werd verbeterd om voor meer comfort onderweg te zorgen. Om je rit helemaal comfortabel te kunnen maken, voorziet Mazda nu ook een automatische versnellingsbak.

Er zal nog meer nieuws op de Mazda-stand staan, want ook de Mazda5 krijgt iets nieuws mee. De MZ-CD 1.6 dieselmotor om precies te zijn. Deze motor werd specifiek ontwikkeld voor deze monovolume. Hij kan een mooi verbruik van 5,2 liter per 100 km voorleggen. De 115 paarden worden via een lichtgewichtsversnellingsbak naar de voorwielen gestuurd.

In de Mazda3 vinden we de zonet vermelde motor ook terug. Daar levert hij 6 pk extra en 12% meer koppel. De wagen verbruikt met deze motor slechts 4,4 liter per 100 km en stoot daarbij 117 gram CO2 uit. Hij beschikt ook over een lichte manuele zesbak, net zoals de Mazda5.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...