Ford Focus ST vijfcilinder gaat heen

Ford Focus ST
De Ford Focus ST zal door de strakkere emissienormen niet langer gebouwd worden.

De 2.5 liter grote vijfcilinder motor is namelijk niet milieuminnend genoeg en moet bijgevolg verdwijnen. De komst van de nieuwe Ford Focus brengt ook nieuwe motoren met zich mee. De volgende generatie Ford Focus ST zal dus wellicht over een 2.0 liter groot turboblok beschikken, net zoals zijn sterkere broertje, de Ford Focus RS.

Er wordt bovendien al gefluisterd dat de Ford Focus ST op het autosalon van Parijs zou staan. Of dat effectief zo is, zal tegen het einde van volgende maand hoe dan ook duidelijk zijn. Dan gaat het autosalon van Parijs definitief van start voor de pers. (via AC)

Lees hier onze rijtest met de Ford Focus RS.

Ford Focus ST

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...