Staat de Porsche 911 Speedster straks in Parijs?

Porsche 911 Speedster Rendering
Volgens de geruchten zal Porsche de 911 Speedster voorstellen op het autosalon van Parijs.

Dankzij TeamSpeed kunnen we jullie meteen ook enkele impressiefoto’s tonen van de 911 Speedster. De laatste Speedster dateert van de tweede generatie 911 en werd tussen 1989 en 1990 gebouwd in een beperkte oplage van minder dan 1.000 stuks. De Speedster werd toen geïnspireerd door de 356 Speedster uit de jaren ’50. Deze keer kiest Porsche ervoor om een oplage van 100 stuks te bouwen, daarbij zou maar 1 kleur beschikbaar worden: wit met enkele blauwe accenten. De styling zou daarnaast erg gelijklopend zijn aan de styling van de Boxster Spyder, achter de passagiers vinden we dus een gebubbeld gewelf, die de aerodynamische eigenschappen moet verbeteren.

Onder de motorkap zou Porsche kiezen voor de 3.8-liter grote zescilinder die ook in de 911 Sport Classic terug te vinden is, goed voor 408 pk en een sprint van 0 naar 100 km/u in minder dan 4,5 seconden. De Porsche 911 Speedster zou verder uitgerust worden met keramische remmen, automaat met dubbele koppeling (PDK) en een actieve ophanging (PASM). Onnodig te zeggen dat enkel de achterwielen aangedreven zullen worden, voor vierwielaandrijving zal in deze lichte Porsche geen plaats zijn. Daarom zal het dak ook manueel bediend moeten worden en zal Porsche kiezen voor een kort windscherm. Meer info volgt ongetwijfeld binnenkort. (Via: TeamSpeed)

Deel dit bericht:

1 reactie op "Staat de Porsche 911 Speedster straks in Parijs?"

  1. BNNY 22-08-2010 om 13:52

    Ziet er een waardig afscheidsmodel uit!

Reageer

Reactie aan het plaatsen...