Gespot: Übercombo in St Tropez

Bugatti Veyron GrandSport Mercedes McLaren SLR Stirling Moss Lamborghini Reventon Saint Tropez
Een übercombo. Zo kan je deze spot van de Bugatti Veyron Grand Sport, Mercedes-McLaren SLR Stirling Moss en Lamborghini Reventon enkel omschrijven. Niet in Londen of Dubai, maar gewoon in Saint Tropez.

Een opzichtige cabrio zonder voorruit, een hypercar die tot 306km/u met open dak kan rijden of een superexclusieve Murcielago die gekruisd werd met een F22 gevechtsvliegtuig? Voor elk wat wils dus. Voor de statistiekliefhebbers onder ons; we hebben hier in totaal te maken met 2301pk, grotendeels afkomstig uit de gruwelijke W16 van de Veyron Grand Sport. Bijkomend detail is dat zowel de Stirling Moss als de Reventon elk 650pk hebben.

Financieel is deze spot nog gruwelijker, de dak-en-voorruitloze SLR is de goedkoopste, slechts €750.000 – zonder rekening te houden met het feit dat je al een SLR moet hebben alvorens je deze kan kopen, gevolgd door de Lamborghini die voor 1 miljoen euro de deur uitging. De Veyron schiet uiteraard de hoofdprijs af, met zijn 1,4 miljoen euro zonder taksen. Kostprijs van deze 3 topwagens bedraagt dus méér dan 3,2 miljoen euro.

Uiteraard kom je dit niet dagelijks tegen bij het tankstation bij jou om de hoek. Saint Tropez is nog steeds het walhalla voor de gevestigde orde. Londen en Monaco doen niet onder, maar daar zijn het vooral de rijke Arabieren die er hun speelgoed tonen. Saint Tropez is het hele jaar door bezet door de rijken der aarde, deze hebben ook minder de neiging om met hun bolides te passeren in een drukke winkelstraat om de aandacht te trekken. Voor de rest is er wel meer te spotten in Saint Tropez, mocht je in de buurt zijn ga dan zeker eens langs!

De prijs is hier omgekeerd evenredig aan de exclusiviteit. Zo betaal je het meest voor de Bugatti Veyron Grand Sport terwijl er daar toch 150 exemplaren van gemaakt werden, in tegenstelling tot de 20 Reventon’s -en later nog 20 Reventon Roadsters-, van de SLR Stirling Moss zijn er 75 stuks gemaakt, allen staan ze uiteraard op het platform van de SLR himself.

Met een prachtige combi als deze verbleekt elke andere bolide zoals een druppel water in de woestijn. Zo zien we een Rolls Royce Drophead Coupé – die zeker ook niet mis is – een beetje verdwaald in een hoek. De passerende 911 moet uiteraard niet op aandacht hopen, toch niet naast zo’n 4 prachtige wagens.

Gigantisch veel spotterseer voor Valentin!

Deel dit bericht:

2 reacties op "Gespot: Übercombo in St Tropez"

  1. Kristof L 22-08-2010 om 21:59

    mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm!

  2. Niels 04-10-2010 om 15:10

    op de achtergrond ook nog een rolls, hahaha
    Ik ben al in Saint-tropez geweest. Je hoeft er idd niet ver te zoeken voor je supercars ziet

Reageer

Reactie aan het plaatsen...