Eerste verkoopcijfers Alfa Romeo Giulietta bekend

Alfa Romeo Giulietta QV
In Italië loopt het storm voor de Alfa Romeo Giulietta, er werden reeds 22.000 modellen verkocht.

Dat de nieuwe Alfa het goed doet in eigen land is alvast goed nieuws, het merk haalt historisch gezien namelijk meer dan de helft van zijn verkopen op eigen bodem. Sinds de marktintroductie, 3 maand geleden, zouden er in Italië al 22.000 modellen verkocht zijn. De inschrijvingen van het model komen ook stilaan op gang: in juni werden er 1.803 ingeschreven, in juli 2.931. En dit zal nog wel even in stijgende lijn doorgaan, want de modellen die nu geleverd worden werden al voor de marktintroductie besteld.

De Alfa Romeo Giulietta is met die verkoopcijfers goed op weg om in Italië alvast het populairste model in het C-segment te worden. In juli stond de opvolger van de 147 met 2.931 inschrijvingen nog op de derde plaats, achter de Nissan Qashqai (3.036) en Volkswagen Golf (4.024), maar de wagen is gezien het goed gevulde orderboek goed op weg om het C-segment tot het zijne te rekenen. Het succes van de Giulietta is welgekomen nieuws, want zoals steeds was het succes van het model belangrijk voor het voortbestaan van het merk. De nieuwe weg die Alfa Romeo is ingeslagen wordt duidelijk gesmaakt, hopelijk kan het merk op deze golf doorstromen tot bij de lancering van de Giulia, de opvolger van de 159. Zonder de GT, Brera en Spider, zullen de Alfa-dealers er anders betrekkelijk leeg bijstaan.

Met de lancering van de Alfa Romeo Giulietta werd trouwens ook het belang van een goed lanceringsweekend aangetoond. In het weekend van 22 en 23 mei daagden 90.000 bezoekers op bij het Italiaanse dealernetwerk van Alfa Romeo. Daarbij werden 10.000 testritten gemaakt en werden 2.700 orders getekend. Het weekend erna werd het concept herhaald en stonden in totaal al 5.000 orders in de orderboeken. Het is nu echter nog wachten op de verkoopcijfers uit de andere Europese landen zoals Duitsland, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk en België. Maar aangezien het in Italië goed gaat, zijn ze bij Alfa Romeo ongetwijfeld al gerust. (Via: ItaliaSpeed)

Lees onze rijtest met de Alfa Romeo Giulietta Quadrifoglio Verde

Alfa Romeo Giulietta Quadrifoglio Verde QV

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...