Meer details: BMW Megacity

BMW Megacity Teaser
BMW werkt aan een klein elektrisch instapmodel dat het waarschijnlijk onder de noemer van een submerk zal lanceren. De eerste details van het model beginnen nu duidelijk te worden.

Het toekomstige model gaat momenteel nog als BMW Megacity door het leven, en wordt pas in 2013 op de markt verwacht. De volledig elektrisch aangedreven wagen zal gebruik maken van een nieuwe constructietechniek waarbij een aluminium chassis en een uit koolstofvezel vervaardigde cel voor de passagiers gebruikt wordt om het gewicht zo laag mogelijk te houden. Het chassis is moduleerbaar en kan dus verlengd worden, om zo zelfs een model met 7 zitplaatsen te kunnen bouwen. Het chassis zal vooraan gebruikt worden als bevestiging voor de ophanging en de sturing, achteraan zal het chassis plaats bieden aan de elektromotor en de zeventraps automaat die het vermogen naar de achterwielen zal sturen.

Hoewel de Megacity standaard als volledig elektrisch model geleverd zal worden, zal BMW ook een versie voorzien die beschikt over een zogenaamde range extender. Zo’n range extender is eigenlijk niets anders dan een 1-liter grote tweecilinder, die de actieradius van de wagen aanzienlijk kan vergroten. De batterijen van de Megacity zullen onder de vloer verdeeld zitten, waardoor een ideale gewichtsverdeling verkregen kan worden. (Via: Autocar)

BMW Megacity

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...