Dromen mag: Izaro GT-E

Izaro GT-E
De Madrileen Gregorio Pena heeft een droom voor ogen, een Spaans antwoord bieden op de modellen van Tesla en Venturi.

En dat wil hij graag doen met de Izaro GT-E, waarvan hij zonet de eerste schetsen heeft vrijgegeven. De wagen zou zowel met een volledig elektrische of een hybride aandrijflijn beschikbaar moeten worden, telkens zou de sprint van 0 naar 100 km/u in minder dan 4 seconden voltooid moeten zijn. De topsnelheid zou daarnaast op 280 km/u moeten uitkomen, dit dankzij een 500 pk sterke elektromotor of een 416 pk sterke hybride-aandrijflijn.

De man droomt verder: want het gewicht van de Izaro GT-E zou laag gehouden worden dankzij het gebruik van aluminium en magnesium, wat een streefgewicht van 1.000 kilogram mogelijk moet maken. De batterijen zouden voor een actieradius van 250 km moeten zorgen, met een hybride-aandrijflijn zou de actieradius 690 km bedragen. Waar de Madrileen helemaal uit de bocht gaat, is bij de opgave van zijn richtprijs. Volgens Pena zou de Izaro GT-E maximaal tussen de 55.000 en 60.000 euro mogen kosten. Wat denken jullie? Maken of kraken?

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...