Volgende Porsche Boxster wordt groter

Impressie nieuwe Porsche Boxster
De volgende generatie Porsche Boxster zal een stuk groter worden, om zo plaats te maken voor een nieuwe instapper onder het model.

Volgens Autocar zal de volgende generatie Boxster zo’n 5 centimeter groeien, om zo plaats te maken voor een kleiner instapmodel op basis van de Volkswagen BlueSport Concept. De Boxster zou groeien tot 4,4 meter, maar blijft een strikte tweezitter. De grotere afmetingen zullen er wel voor zorgen dat er meer plaats zal zijn voor passagiers en bagage. De productie van de Boxster en Cayman zal ook verhuizen naar Stuttgart, momenteel worden deze door Valmet Automotive in Finland gebouwd.

Het nieuwe instapmodel zal op basis van de Volkswagen BlueSport Concept gebouwd worden, deze heeft een lengte van 4 meter. Het instapmodel zal samen met de nieuwe Boxster gelanceerd worden in 2012. Porsche’s productplanner, Matthias Muller, is trouwens voorstander van het delen van de techniek rond de BlueSport Concept in verschillende VAG-modellen. Zo zouden later ook Audi of SEAT van het platform gebruik gaan maken. De VAG-Groep wil jaarlijks 100.000 modellen verkopen op basis van dit Concept, vanaf dan wordt het project pas echt rendabel. (Via: WCF)

Impressie nieuwe Porsche Boxster 1

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...