Mazda roept 1.100 wagens terug in Belgie

Mazda 3
1.100 modellen van de Mazda3 en de Mazda5 die beschikken over het Electro Hydraulic Steering System moeten in België eens bij de garage passeren.

Het zou kunnen voorkomen dat er loszittende deeltjes van de hydraulische pijpen ervoor zorgen dat je plotseling een verlies van stuurkracht kan tegenkomen. Omdat zoiets tijdens het rijden uiterst ongewenst is, roept Mazda deze terugroepactie – ze noemen het zelf een Special Service Programme – in het leven.

Op zich kan de wagen blijven sturen wanneer het systeem zou falen, maar het stuur zal dan een stuk zwaarder aanvoelen dan voorheen. Uiterst ongewenst tijdens het manoevreren of parkeren. Wanneer er zich een probleem zou voordoen met het bovenvermelde systeem, zou er een waarschuwingslampje gaan branden.

De modellen die getroffen kunnen zijn door dit euvel zijn gebouwd tussen 2 april 2007 en 30 november 2008. Het gaat enkel om de eerste generatie Mazda3 met ofwel de 1.6 MZ-CD motor ofwel de 2.0 MZR motor en de Mazda5 met de 1.8 of 2.0 MZR-motor.Vanaf oktober 2010 worden eigenaars op de hoogte gebracht van dit defect. Tot nu toe zijn er geen meldingen van ongevallen.

Mazda 3

Mazda 5

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...