Gespot: Audi S1

Audi S1
De Audi S1 toont zijn eerste tekenen van leven. Dit moet de sportieve versie worden van de Audi A1!

Audi’s nieuwe compacte wagen krijgt dus ook enkele sportieve aspiraties. Hij zou tegen volgend jaar op de markt moeten komen, volledig klaar om het vuur aan de schenen van de MINI JCW, de Abarth 500 Esseesse en de Alfa Romeo MiTo QV (GTA?) te leggen. Onder de motorkap komt een 1.4 liter groot turboblok te liggen, dat we kennen uit de Volkswagen Polo GTI. Het blok levert 180 pk en 250 Nm koppel.

De versnellingsbak zal bestaan uit zeven verzetten en beschikken over een dubbele koppeling. Dankzij die versnellingsbak en dankzij de krachtige motor zou een sprint van nul naar honderd in ongeveer 6 seconden voltooid moeten zijn. Dat is alvast een pak sneller dan zijn Italiaanse concurrenten.

Wellicht krijgt de wagen een iets sportievere ophanging om er zeker van te zijn dat hij het betere bochtenwerk aankan. Ook zou de Audi S1 optisch van de Audi A1 verschillen, onder meer door 19″ velgen, een kleine spoiler achteraan en een voorsplitter. Om het geheel af te werken, krijgt de Audi S1 nog een dubbele uitlaat. Wellicht wordt er aan het interieur ook nog een sportieve toets gegeven. (via LLN)

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...