Bentley GTC 80-11 Edition voor Amerika

Bentley Continental GTC 80-11
De Noord-Amerikaanse markt krijgt een speciale editie van de Bentley Continental GTC, de Bentley Continental GTC (Speed) 80-11.

Van deze speciale editie zullen er 80 stuks beschikbaar gesteld worden. De GTC 80-11 staat op 20″ velgen met 14 spaken, waaronder diamant in verwerkt zit. Centraal vinden we zwarte elementen met het gekende ‘B’-embleem. De GTC Speed 80-11 krijgt ook 20″ velgen, maar deze zijn wel in een donkere kleur uitgevoerd. Bovendien benadrukken de rode remklauwen zijn sportiviteit.

Speciaal voor deze speciale edities werd er een nieuwe kleur in het leven geroepen, die de welluidende naam Midnight kreeg. Mocht de koper toch een andere kleur wensen, kan hij zo goed als gelijk welke kleur kiezen uit het zeer uitgebreide kleurenaanbod van Bentley.

Het interieur van beide wagens werd vervaardigd uit de beste materialen. Onder meer Beluga-leder is een prominente aanwezige in het interieur. Verder werden alle stiksels en emblemen in een contrasterende kleur uitgevoerd, om er extra de aandacht op te vestigen. Beide modellen krijgen een badge die zegt dat het om een speciaal exemplaar gaat.

Onder de motorkap ligt de ouwe getrouwe W12-motor die 6.0-liter groot is. De Bentley Continental GTC doet de sprint naar honderd km/u vanuit stilstand in zo’n 4,8 seconden. De Speed-versie weet daar nog drie tienden af te pietsen. Vanaf 2011 beschikt elke Bentley Continental over de FlexFuel technologie, dus dan kan je je Bentley volgieten met het milieuvriendelijke E85.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...