Saab 9-4X in november op LA Motor Show

Saab 9-4X
Saab heeft nieuw geld gevonden en bruist van ambitie. In november stelt het merk de nieuwe 9-4X voor in LA.

De Saab 9-4X is een compacte SUV. Daarmee treedt Saab direct binnen in een nieuw segment. Deze fonkelnieuwe Saab 9-4X zal qua design bijzonder dicht aanleunen bij het concept dat Saab eerder al voorstelde: de Saab 9-4X Biopower. Het model werd ontwikkeld toen Saab nog onder de vleugels van GM leefde en deelt heel wat componenten met de Cadillac SRX. De wagen zal gebouwd worden in Mexico, waar ook de Cadillac SRX gebouwd wordt.

Over het motorengamma is nog niets verteld, maar we kunnen natuurlijk wel al een flink eindje gissen. Wellicht zal er een 2.0 liter grote turbomotor onder de motorkap schuilen. Wordt de instapper een 1.6 liter groot turboblok? De krachtigste motor zal wellicht een V6 worden. In de Saab 9-5 Aero beschikt die V6-motor over 300 pk. Dieselaars kunnen allicht terecht bij een 2.0 liter groot blok dat 160 of 190 pk levert. (via CS)

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...