SSC komt met Veyron Super Sport concurrent

SSC Aero Teaser
Shelby Supercars (SSC) heeft een teaser de wereld ingestuurd van de nieuwe SSC Aero, hij zou sneller worden dan de Veyron Super Sport.

SSC zal in september de nieuwe SSC Aero onthullen, de nieuwe supercar van het merk zou meteen gehakt maken van de recent gelanceerde Bugatti Veyron Super Sport. De huidige SSC Ultimate Aero beschikt over een twin-turbo 6.2-liter V8 met 1182 pk, waardoor een topsnelheid van 411 km/u gehaald kan worden. Bugatti heeft met de Veyron Super Sport het snelheidsrecord echter op 430 km/u gezet, de volgende generatie Aero zal dus krachtiger en lichter moeten zijn. Het vermogen van de nieuwe supercar wordt geschat tussen 1.300 en 1.400 pk.

Het design wordt verzorgd door Jason Castriota, op dat vlak zal er dus ongetwijfeld niet veel fout lopen. De ingenieurs bij SSC staan op de toppen van hun tenen om hun nieuwste creatie aan de buitenwereld te tonen, Bugatti verslaan is daarbij het hoogste doel. Waar de wagen voorgesteld zal worden is nog niet bekend, eventueel zou de wagen op het autosalon van Parijs in première kunnen gaan. Maar het is evengoed mogelijk dat de nieuwe SSC enkel op internet voorgesteld zal worden, en pas in januari op het autosalon van Detroit in levende lijve te zien zal zijn. (Via: TopSpeed)

SSC Aero Teaser

Deel dit bericht:

3 reacties op "SSC komt met Veyron Super Sport concurrent"

  1. BNNY 17-08-2010 om 13:12

    Ze mogen dan nog sneller zijn dan de SS Bugatti, edoch blijft de Bugatti de heerser. Aan al die comfort, luxe en betrouwbaarheid kan de SSC gewoon niet tippen

  2. PJS 17-08-2010 om 13:18

    @BNNY; Op het eerste zicht zou ook aan het design gesleuteld zijn. Jason Castriota (ex-Pininfarina én Bertone) is een uitzonderlijk getalenteerd ontwerper, op dat vlak ben ik dus zeker dat de SSC Aero erop vooruit zal gaan.

  3. Marc 18-08-2010 om 13:32

    Hier kijk ik naar uit, hopelijk worden de prestaties deze keer verenigd met een meesterlijk design!

Reageer

Reactie aan het plaatsen...