Preview: Porsche’s plannen tot en met 2014

Porsche 928 planning tot 2014
Porsche is een fabrikant van sportwagens en wil vooral sportieve modellen blijven bouwen. Aan de andere kant worden er steeds strengere normen opgelegd vanuit de overheidskant. De plannen van Porsche tot en met 2014 zetten we hieronder op een rijtje.

2011

Zoals u eerder op deze website al kon lezen, zal Porsche direct werk maken van het ecologische deel van haar missie. Tegen volgend jaar – 2011 dus – verwachten we dat de Porsche Panamera ook als hybride op de markt zal komen. Een 3.0 liter dieselmotor zal gekoppeld worden aan een elektromotor die zo’n 45 pk levert. Totale vermogen: 380 pk.

Porsche Panamera Hybrid

In datzelfde jaar heeft het merk ook nog sportievere plannen. De Porsche Cayman krijgt een sportkuur en wordt de Porsche Cayman Club Sport. Er wordt wat gewicht overboord gegooid en de wagen zal iets lager tegen de grond kleven. Het vermogen zou lichtjes stijgen, met 9 paarden om precies te zijn. Nul naar honderd zou drie tienden sneller gaan dan de standaard Cayman en dus zo’n 4,6 seconden in beslag nemen. De wagen krijg wellicht beschikking over de legendarische Ducktail spoiler. Nog in 2011 zouden we een nieuwe Porsche 911 mogen verwachten.  Die wordt voorgesteld op het autosalon van Frankfurt, einde dit jaar. Zien we ook een Porsche 911 Speedster?

2012

In 2012 dan, komt Porsche met een nieuwe versie van de Boxster en de Cayman. De modellen hebben dan elk genoeg speciale edities gekregen, dat het eindelijk tijd wordt voor een nieuw model, dat dan ook weer een hoop speciale edities zal krijgen. De productie van beide modellen zou niet langer in Finland gebeuren, maar terugkeren naar de thuisbasis in Zuffenhausen.

Porsche Cayman Club Sport

Verder zullen er in 2012 behoorlijk wat varianten van de Porsche 911 ten tonele verschijnen. Onder meer de cabrio, de Carrera 4 en de Carrera 4S en de 911 Turbo zullen hun verschijning maken.

2013

Tegen 2013 zal Porsche dan enkele nieuwe modellen introduceren in haar redelijk ééntonige modellijn. Er zouden twee nieuwe modellen komen waarover al een tijdje gespeculeerd werd. Het eerste is een nieuw instapmodel, dat zich dus logischerwijze onder de Boxster zou positioneren. De wagen zou gebaseerd zijn rond het platform van de Volkswagen BlueSport Concept.

Porsche 928

Verder zien we in datzelfde jaar de komst van de langverwachte terugkeer van de Porsche 928. De eerste schetsen waren intussen al te zien op de website van Porsche. Dit model zou zich boven de Porsche 911 positioneren en de concurrentie aangaan met onder meer de Bentley Continental GT.

2014

In 2014 zal Porsche de intussen verouderde Porsche Cayenne van een kleine facelift voorzien. Belangrijkste nieuws in dat jaar: de komst van de Porsche 918 Spyder. Er worden 1.200 exemplaren van deze ecologische supercar gemaakt, die maar liefst over 718 pk beschikken. De toekomst ziet er alvast zeer mooi uit. Als je over genoeg geld beschikt om enkele modellen van Porsche te kopen, natuurlijk. (via AC)

Porsche 918 Spyder

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...