Jaguar XJ75 Platinum Concept voorbode voor XJR?

Jaguar XJ75 Platinum Concept XJR
Jaguar heeft op Pebble Beach de XJ75 Platinum Concept voorgesteld, het lijkt de voorbode voor de XJR te worden.

De Jaguar XJ75 Platinum Concept werd gebouwd om het 75-jarig bestaan van Jaguar te vieren. Eerder kwam het merk ook al met de XKR75, nu is de nieuwe limousine van het merk aan de beurt. De XJ75 krijgt zowel vooraan als achteraan nieuwe bumpers die een stuk lager tegen de grond hangen, verder is er plaats voor zijschorten die de wagen in de richting van de XFR duwen. De XJ75 Platinum Concept is uitgevoerd in een parelachtige witte lak met contrasterende details in verdonkerd chroom en glossy zwart, de 22″ zwarte velgen maken het geheel af.

De XJ75 maakt gebruik van de lange wielbasis en beschikt over de 5-liter supercharged V8, in dit geval goed voor 470 pk. Dat is niet de sterkst mogelijke motorisatie, de XJ SuperSports beschikt namelijk over 510 pk. De XJR zal naar alle waarschijnlijkheid over meer dan 510 pk beschikken. Jaguar wil echter benadrukken dat er nog geen plannen zijn voor de bouw van een XJR, het XJ75 Platinum Concept is een “one-off”. Hoewel een Jaguar XJR nog niet voor morgen is, zal het merk in de toekomst ongetwijfeld met een krachtige versie van de XJ komen. Dat het daarvoor zal teruggrijpen naar dit concept is niet meer dan logisch. (Via: AutoCar)

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...