Citroen stelt nieuwe modellijn voor in Parijs

Citroen C-Cactus nieuwe modellijn budgetmerk
Citroën zal in Parijs een nieuwe modellijn voorstellen. Eerder introduceerde het al de DS-lijn, met premium-wagens. De volgende lijn wordt wellicht een lijn met budget-wagens.

Althans, dat vermoeden we. Veel woorden zijn er nog niet gelost omtrent de lancering van deze nieuwe modellijn. Wel wordt er druk gespeculeerd dat deze lijn zal bestaan uit wagens met een uiterst functioneel en modern design. Jean-Pierre Ploué, designhoofd van Citroën, laat enkel weten dat deze nieuwe modellijn voor de nieuwe iPod-generatie is en compleet breekt met elke mogelijke traditie. Breken met traditie is op zich al een traditie bij Citroën, dus wat we precies moeten verwachten, is niet duidelijk.

Wel kunnen we ons één wagen voor het hoofd halen die aan de voorgaande kenmerken voldoet. De Citroën C-Cactus is namelijk een compacte, ingenieuze wagen met een radicaal design. Citroën vond dit model indertijd te radicaal om onder Citroën-badge te verkopen. Wie weet brengt deze nieuwe modellijn hier soelaas?

Het nieuwe compacte wagentje zou de Citroën C2, die geen opvolger kent, moeten vervangen. De kans is dus effectief groot dat het uiteindelijke productiemodel van deze nieuwe lijn nauw verwant zal zijn met het Citroën C-Cactus Concept dat we in 2007 op het autosalon van Frankfurt zagen. Hoe dan ook is Citroën sterk bezig met uitbreiden, wat ons nieuwsgierig maakt. Citroën zou na de introductie van deze nieuwe modellijn beschikken over vier modellijnen: Citroën, Picasso, DS en de nieuwe modellijn. (via AC)

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...