Spyvideo: Mercedes SLK 2012 in de woestijn

Mercedes SLK 2012 spyshots
Volgend jaar wil Mercedes de volledig vernieuwde SLK voorstellen aan het grote publiek. Momenteel ondergaat de compacte maar potente roadster testsessies in de bloedhete Nevadawoestijn.

Waar de brute SLR het lichtend voorbeeld was voor de vorige generatie SL(K), zal deze keer de SLS gebruikt worden. We moeten niet direct vleugeldeuren gaan verwachten op deze roadster, maar de verticale neusstyling van de SLS zou grotendeels overgenomen worden. Ook de LED daglichten en de langwerpige lichten zullen naar alle waarschijnlijkheid hun weg vinden naar de SLK. Uit de foto’s kunnen we afleiden dat de nieuwe SLK minder hoog wordt en vooral iets gestroomlijnder, waarmee er voornamelijk gefocust wordt op brandstofbesparende maatregelen, net zoals het gebruik van lichte materialen.

De eeuwige rivaal van de SLK, de BMW Z4 is onlangs nog vernieuwd, vandaar dat Mercedes kosten noch moeite spaart bij de ontwikkeling van de SLK. Motorisch gezien zouden we niet echt verrast worden, net zoals nu krijgen we de keuze uit de instapper SLK200 Kompressor, de SLK300/350 en het topmodel, de SLK55 AMG. De laatste roddels in autoland spreken van een nog heftigere AMG variant dan diegene die we nu kennen met zijn 360pk. De lancering van de SLK zal ergens volgend jaar plaatsvinden op een groot autosalon, Genève (maart) of Frankfurt (september) maken veel kans. Tot dan moeten we het sporadisch stellen met spyshots, video’s en heeft Mercedes nog tijd om zijn kleinste en sportiefste cabrio te perfectioniseren. (Via: WCF)

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...