Preview: Audi A6 2012

Nieuwe Audi A6 2012
De nieuwe Audi A6 komt dichter en dichter bij het productiestadium. Wij blikken even vooruit op wat we mogen verwachten.

Vooreerst is het zo dat de Audi A6 op een nieuw platform zal staan. Het gaat hier om het ASF II platform, waarbij ASF staat voor Audi Space Frame. Dit is een uiterst licht platform, dat niet alleen voor een beter brandstofverbruik, maar ook voor betere prestaties zou moeten zorgen. Het beste van twee werelden dus. Bovendien is het platform 50% steviger dan een stalen platform. Vooral het gebruik van aluminium is belangrijk bij de ASF-technologie.

Aan de binnenkant mogen we wellicht een kleine Audi A8 verwachten. Het instrumentenpaneel zal wellicht volledig uit een display bestaan en de kans zit er dik in dat we het nieuwe MMI (besturingssysteem voor het navigatie- en entertainmentsysteem) van Audi ook terug zullen vinden in de Audi A6. Ook aan de buitenkant zien we een kleinere versie van de Audi A8. De impressiefoto vertaalt hoe de spyshots hieronder eruit zouden zien zonder camouflage. Aan de achterkant zien we een gestroomlijnde kont, die wel wat weg heeft van de Audi A5 Sportback.

Op motorisch gebied verwachten we ons aan enkele milieuvriendelijke dieselexemplaren. De instapper wordt wellicht een 2-liter dieselmotor met 136 pk. Verder vinden we in het dieselaanbod ongetwijfeld nog de 2.7-liter grote V6-motor met 190 pk en de 3-liter V6 met 211 of 240 pk.

Het benzineaanbod begint hoogstwaarschijnlijk met een 2-liter TFSI-motor met 170 pk en gaat door tot een 4.2-liter grote V8-motor met maar liefst 350 pk. De krachtigste versie wordt de Audi RS6, maar of de huidige V10-motor het ook tot de volgende generatie RS6 zal schoppen is nog niet duidelijk. (via MA)

Deel dit bericht:

1 reactie op "Preview: Audi A6 2012"

  1. Marc 12-08-2010 om 18:39

    Tja, een beetje een erg conservatieve styling.. Maar dat zijn we al gewoon van Audi natuurlijk!

Reageer

Reactie aan het plaatsen...