Volkswagen neemt Giugiaro over


Er gingen al geruchten de ronde dat designhuis Giugiaro overgenomen zou worden door Volkswagen. Nu is bekend geraakt dat Volkswagen een meerderheidsbelang nam in Giugiaro

Volkswagen heeft 2 dagen geleden een belang van maar liefst 90,1% in Italdesign Giugiaro S.p.A. (IDG) genomen. Het designhuis is gevestigd in Turijn en zal geleid worden door Ralf-Gerhard Willner (49) en Salvatore Cieri (53). Het bedrijf werd overgenomen, samen met de rechten op de naam van het bedrijf en verschillende patenten.

Martin Winterkorn, CEO van de Volkswagen Groep heeft grote plannen met Giugiaro. De orderboeken van het bedrijf zitten overvol, dus zal er aan uitbreiding van het personeelsbestand gedacht worden. Giugiaro werkt volgens diezelfde CEO aan tal van interessante projecten, die de toekomst voor het bedrijf rooskleurig maken. Dit jaar alleen al komt de Volkswagen groep met 60 nieuwe modellen of facelifts op de markt. Extra designers en ingenieurs zijn dan welgekomen.

Italdesign Giugiaro werd in 1968 opgericht door Giorgetto Giugiaro, momenteel wordt het bedrijf mede geleid door zijn zoon Fabrio Giugiaro. Giugiaro was onder andere verantwoordelijk voor het ontwerp van de Alfa Romeo 159 en Brera, de Fiat Grande Punto en de Volkswagen Golf, Passat, Polo en Scirocco uit de jaren ’70.

Alfa Romeo 159

Deel dit bericht:

1 reactie op "Volkswagen neemt Giugiaro over"

  1. Buyck 12-08-2010 om 17:25

    VW wil de grootste autobouwer ter wereld worden. Ze timmeren aan de weg maar de snelheid waarmee dit gebeurd is verbazingwekkend!

Reageer

Reactie aan het plaatsen...