Honda Civic Type-R niet langer voor Europa


Dat komt ervan als je strenge emissienormen oplegt, zeker?

De Honda Civic Type-R is een alom geprezen hot hatch die niet enkel een mooie hoeveelheid vermogen kon aanbieden, maar ook over mooie rij-eigenschappen beschikte. De druk om aan bepaalde normen te voldoen, werd voor Honda te hoog, waardoor het besloten heeft de Civic Type-R niet meer in Europa te verkopen.

De Civic Type-R wordt in het Verenigd Koninkrijk geproduceerd. De productie van de Honda Type-R in het VK is dus enkel nog voor export bestemd. In 2011 zou er weliswaar beterschap zijn. Dan komt de nieuwe Honda Civic en zou er een nieuw motorblok kunnen komen, dat wel aan de Euro-5 norm voldoet. Als afsluiter Jenson Button die enkele rondjes in de Honda Civic Type-R rijdt. (via AE)

Deel dit bericht:

1 reactie op "Honda Civic Type-R niet langer voor Europa"

  1. Jenno 11-08-2010 om 22:20

    Dat komt ervan als je strenge emissienormen oplegt, zeker?
    Milieuvriendelijkheid komt voor (onnodig) groot vermogen. Zo hoort dat!

Reageer

Reactie aan het plaatsen...