Bentley Continental Flying Spur Arabia

Bentley_Continental_Flying_Spur_arabia
Bentley stelt twee nieuwe versies van de Continental Flying Spur voor, speciaal voor de Arabische markt.

Het gaat om de Bentley Continental Flying Spur Arabia en de Bentley Continental Flying Spur Speed Arabia. In totaal zullen er vijftig exemplaren van deze speciale edities op de markt losgelaten worden. Beide modellen zijn speciaal voor het Midden-Oosten getekend. Die markt maakt ondertussen immers al 10% van het verkoopscijfers van Bentley uit. Geen onbelangrijke markt dus. Aan de buitenkant en binnenin zijn deze exclusieve modellen te herkennen aan Arabia motiefjes. Onder meer vooraan is er een badge terug te vinden en binnenin is onder meer de asbak bekleed met het Arabia-logo.

Onder de motorkap ligt de 6-liter grote W12-motor. Die slaagt erin de wagen naar een topsnelheid van 312 km/u te katapulteren. De sprint naar 100 km/u vanuit stilstand neemt slechts 4,9 seconden in beslag. De Flying Spur Speed Arabia doet de sprint naar 100 km/u in één tiende minder en kan 10 km/u sneller rijden dan zijn minder potente evenknie.

De Bentley Continental Flying Spur Arabia beschikt over unieke velgen met 14 spaken. Er zit onder meer diamant in de velg verwerkt, wat de velg extra sterk maakt. De Bentley Continental Flying Spur Speed Arabia krijgt dan weer zilveren velgen met maatje 20 en 10 spaken. Beide modellen kunnen uitgerust worden met keramische remschijven.

Bentley_Continental_Flying_Spur_arabia

Bentley_Continental_Flying_Spur_arabia

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...