Range Rover werkt aan vierde model


Range Rover denkt duidelijk aan uitbreiden, want na de komst van de Range Rover Evoque, wil het Britse Indiase merk een vierde model aan haar gamma toevoegen.

Echt concreet zijn de plannen weliswaar nog niet. Het lijkt er echter niet op dat Range Rover nog een model zal maken dat onder de Range Rover Evoque gepositioneerd zal worden. De Evoque is namelijk al bijzonder compact en nog kleinere wagens bouwen zit er ons inziens niet direct in voor Range Rover.

Momenteel is het voor autoconstructeurs ook niet het uitgelezen moment om met grote brandstofslurpers op de markt te komen. Het nieuwe model zou volgens Autocar gepositioneerd worden tussen de Range Rover Evoque en de Range Rover Sport. De Range Rover Sport zou iets hoger in het aanbod van wagens gepositioneerd worden, om er zeker voor te zorgen dat er voldoende ruimte in het gamma is voor de nieuwkomer.

Het nieuwe model wordt hoe dan ook een lifestyle-wagen die niet alleen comfortabel en premium moet zijn, maar ook de uitstoot van het totale wagenpark naar omlaag moet halen. Geruchten suggereren dat dit nieuwe model een zevenzitter zou zijn, maar hoe die precies tussen de Range Rover Evoque en de Range Rover Sport zou kunnen passen, is nog niet echt duidelijk. (via AC)

Range Rover Sport vierde model

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...