Preview: Opel Astra Cabrio 2011

Opel Astra Cabrio 2011 Twintop
De nieuwe Opel Astra is nu al eventjes op de markt en binnenkort krijgen we een concept te zien van zijn coupé-versie. De Opel Astra Cabrio kan dus niet extreem lang meer op zich laten wachten.

Op het autosalon van Parijs zal Opel de Opel Astra GTC Paris Concept voorstellen, de coupé-versie van de Opel Astra. Traditioneel lanceerde Opel de Opel Astra Cabrio iets nadat de Opel Astra GTC onthuld werd. Wanneer het concept dus voorgesteld is en in zijn definitieve productievorm geraakt, dan zullen de Opel-ingenieurs de Opel Astra Cabrio maken. Wij blikken al even vooruit op hoe die wagen eruit zou kunnen zien.

Op onderstaande afbeeldingen zien we duidelijk de neus van de Opel Astra terugkeren, zonder enige aanpassingen. De kans zit er dik in dat dat bij het productiemodel ook het geval zal zijn. In het verleden was dit namelijk steeds zo. De achterlichten en de zijlijn zijn wel aangepast. De zijlijn is een stuk gestroomlijnder, terwijl de achterlichten en de achterkant er een stuk sportiever uitzien.

Technische details zijn nog niet beschikbaar, maar aangezien het huidige model over een hardtop beschikt, is de kans groot dat het volgende model dit ook zal krijgen. Het is voor Opel bovendien belangrijk dat de wagen een heel jaar gebruikt kan worden, om de verkoopcijfers op die manier een stimulans te geven. De krachtigste motor wordt wellicht de 1.6 liter grote turbomotor met 180 pk. (via WS)

Deel dit bericht:

4 reacties op "Preview: Opel Astra Cabrio 2011"

 1. Kristof L 09-08-2010 om 13:36

  Hmm, ik ben niet overtuigd. Met het dak eraf valt het best wel mee, hoewel de achterlichten toch wat platgeduwd zijn. Met het dak er op is de balans tussen motorkap en koffer niet ideaal. Benieuwd naar de ‘echte’ versie van Opel zelf. De 2 vorige generaties vond ik alleszins heel geslaagd.

 2. PJS 09-08-2010 om 13:50

  Inderdaad niet de beste impressiefoto ooit.. Maar dat neemt niet weg dat ik naar dit model uitkijk!

 3. MRM 09-08-2010 om 18:18

  Ik vind de achterkant zelf niet slecht gedaan, maar de lijnen kloppen inderdaad niet volledig. De samengedrukte koplampen zouden wel eens realistisch kunnen zijn, als we kijken naar de vorige cabrio-modellen van de Opel Astra.

 4. Kristof L 09-08-2010 om 18:38

  Misschien wordt de achterkant wat minder ‘stevig’ als ze die ‘spoiler’ met 3e stoplicht weghalen, dan wordt de achterkant veel vloeiender, net zoals bij het vorig model.

Reageer

Reactie aan het plaatsen...