Arrivederci Alfa Romeo GT!

Alfa Romeo GT
Het is officieel afgelopen met de productie van de Alfa Romeo GT, er staat tot 2014 ook geen directe opvolger van het model gepland.

De Alfa Romeo GT kreeg sinds zijn lancering in 2004 nooit echt een facelift of een technische update, behalve dan de toevoeging van de Q2-techniek voor de JTDm motor. De GT maakt gebruik van dezelfde techniek als de ondertussen ook vervangen 156 en 147, maar kan nog steeds tot één van de mooiste coupés in zijn klasse gerekend worden. Het is dan ook jammer dat het model door Alfa Romeo een beetje in de steek gelaten werd, het motorgamma was bijvoorbeeld niet meer van deze tijd.

Onder de motorkap vonden we enkel nog verouderde JTS en TS motoren, en de legendarische Busso 3.2 V6 werd al lange tijd niet meer aangeboden. In België was de 1.9 JTDm 16v met 150 pk razend populair, al dan niet aangevuld met het Q2-systeem met geavanceerd Torsen-sperdifferentieel, dat niet alleen het rijplezier maar ook de veiligheid verhoogt. Als zwanenzang krijgt de Alfa Romeo GT nog een finale editie onder de naam Quadrifoglio Oro, jammer genoeg is die enkel voor de Japanse markt beschikbaar. Arrivederci Alfa Romeo GT! (Via: AutoEdizione)

Alfa Romeo GT

Deel dit bericht:

1 reactie op "Arrivederci Alfa Romeo GT!"

Reageer

Reactie aan het plaatsen...