Saab test elektrische 9-3’s

Saab Elektrische 9-3
Saab zal volgend jaar beginnen met het testen van elektrische Saab 9-3‘s. Die moeten hun verbintenis aan het milieu duidelijk maken.

Maar Saab doet dit niet alleen om haar verbintenis aan het milieu duidelijk te maken, maar ook om haar verbintenissen aan de Zweedse overheid en de Europese Investeringsbank na te komen. Dat zijn namelijk de grootste geldschieters van Saab. In de nabije toekomst zal Saab werken aan kleinere blokken die beschikken over een turbolading.

In de verdere toekomst zal Saab een kleine testvloot maken en de bedoeling is dat er zowel tijdens het maken als tijdens het testen zoveel mogelijk ervaring wordt opgedaan. Die ervaring moet dan in de nabije toekomst omgezet worden in een uiteindelijk productiemodel. De samenwerking zal onder meer geschieden met Boston-Power, fabrikant van lithium-ion batterijen en Swedish Energy Authority and Electroengine, een bedrijf dat beweert dat het een elektrische aandrijving kan plaatsen in een wagen met verbrandingsmotor, zonder dat er daarbij al te grote ontwerpkosten komen kijken. We zijn alvast benieuwd! (via AC)

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...