Mercedes C-Coupe krijgt ook AMG-kuur?

Mercedes C-Klasse Coupé AMG
Mercedes is het beu dat de Mercedes C-Klasse Sportcoupé en de Mercedes CLC nooit veel succes konden optekenen. Binnenkort probeert het merk met de ster het nog eens met een Mercedes C-Klasse Coupé.

Er zit ditmaal in ieder geval logica in de naamgeving. Mercedes herzag onlangs haar naamgeving. De coupé die op de S-Klasse gebaseerd is zal binnenkort S-Klasse Coupé gaan heten en de coupé die op de E-Klasse gebaseerd is, heet inmiddels al E-Klasse Coupé. De coupé die op de Mercedes C-Klasse Coupé gebaseerd is, zal – u raadt het al – dus C-Klasse Coupé gaan heten.

De Mercedes C-Klasse kan gepositioneerd worden ter hoogte van de BMW 3-Reeks en de Audi A4. Beide modellen hebben sportieve varianten en dus ging Mercedes daar in het verleden al de concurrentie mee aan. U herinnert zich ongetwijfeld de driekamp van Top Gear tussen deze aartsrivalen.

Mercedes zou een directe concurrent willen voor de BMW M3 Coupé en komt dan logischerwijze uit bij de C-Klasse Coupé AMG. Onder de motorkap zal wellicht de nieuwe 5.5 liter grote en twee turbo’s tellende motor komen te liggen. Die levert zo’n 544 pk, dus dat belooft alvast vonken te geven. (via AB)

Mercedes C-Klasse Coupé AMG

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...