Binnenkort levenslange garantie op Opels?

Opel levenslange garantie
Wie momenteel een nieuwe Opel koopt in Duitsland of Groot-Brittanië krijgt daarbij een levenslange garantie. Als het project succesvol blijkt, zal België wellicht ook volgen.

Levenslange garantie klinkt ongetwijfeld goed in de oren, maar wees voorzichtig. Het contract staat vol met kleine lettertjes. De levenslange garantie is bijvoorbeeld beperkt tot 160.000 km, 10.000 km beter dan huidige koploper Kia. Bij Kia bedraagt de tijdslimiet 7 jaar, bij Opel is er helemaal geen sprake van een tijdslimiet.

Verder is de levenslange garantie ook niet helemaal gratis, maar hetgeen je ervoor moet betalen is behoorlijk weinig. Na het tweede levensjaar van de wagen kost de levenslange garantie je jaarlijks zo’n €11,90. Alle stukken en alle dienstverlening is gedekt tot 50.000 km. Tussen 50.000 en 60.000 km zijn die voor slechts 90% gedekt. Zo blijft de dekking dalen om tot minimum 40% te komen tussen 110.000 en 160.000 km.

Een voordeel is dan weer wel dat de garantie kan doorverkocht worden, indien je je Opel na minder dan zes jaar gebruik doorverkoopt. Hiervoor moet je een klein bedrag betalen, maar kan je de waarde van je tweedehands wagen een flink stuk de hoogte in jagen. (via Nieuwsblad)

Opel Astra Sports Tourer

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...