Alfa Romeo komt terug naar de VS

Rijtest Alfa Romeo Giulietta QV
Goed nieuws voor de Alfa liefhebbers in de Verenigde Staten, het Italiaanse merk komt helemaal terug naar de VS!

Volgens Autonews heeft Sergio Marchionne ambitieuze plannen voor Alfa Romeo in de Verenigde Staten. In 2008 was de 8C Competizione de eerste Alfa Romeo die er sinds 1995 voet aan wal zette, maar dankzij de banden met Chrysler zouden de Amerikanen al begin 2013 van de MiTo kunnen proeven. Uiteraard niet in driedeursversie, daar zijn de Amerikanen nog lang niet klaar voor, enkel de toekomstige vijfdeurs MiTo zou via Italië naar de Verenigde Staten verscheept worden.

Tegelijkertijd zou ook de Alfa Romeo Giulia in de Verenigde Staten gelanceerd worden, de opvolger van de 159 zal gebruik maken van het moduleerbaar platform van de Giulietta en zal met voorwiel- of vierwielaandrijving verkocht worden. De Alfa Romeo Giulietta zal in Amerika pas na zijn facelift in 2014 volgen. Maar er is meer: in 2013 moet een nieuwe tweezits Cabrio en een compacte SUV op de markt komen. In 2014 volgt als laatste ook nog een middelgrote SUV. In totaal wil de Fiat Groep tegen 2014 85.000 Alfa’s verkopen in Noord-Amerika en 500.000 stuks wereldwijd. Vorig jaar verkocht Alfa Romeo wereldwijd 103.000 modellen. (Via: Autonews)

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...