Special & Video: Volvo Lucky Bastards @ Francorchamps

Volvo Lucky Bastards S60 BTCS
Een dagje Spa-Francorchamps in het bijzijn van de Volvo S60 BTCS, moeilijk om op zo’n voorstel niet in te gaan.

Het is jullie misschien opgevallen, maar Volvo doet de laatste maanden inspanningen om ook via de nieuwe media reclame te maken voor zijn modellen. De laatste maanden lanceerde het Zweedse merk onder andere de Lucky Bastards wedstrijd, waarbij geïnteresseerden een dagje Spa-Francorchamps konden winnen met als kers op de taart een rit in de Volvo S60 BTCS, de racewagen die in het BTCS kampioenschap mee voor de ereplaatsen strijdt. Naast de winnaars van de wedstrijd, kregen de Belgische autoblogs de kans om een verkort programma af te leggen.

Volvo Lucky Bastards C30 T5

Er werd gestart met enkele oefeningen die de rijvaardigheid en de wagencontrole van de kandidaten moest verscherpen. De instructeur gaf ons meteen de keuze om voor de S80 T6 of C30 T5 met R-design pakket te kiezen, respectievelijk met of zonder automaat. Ondanks de lange benen van onze cameraman kozen we resoluut voor de C30 T5, want een S80 moet toch niet sportief gereden worden? Soit, met de Volvo C30 T5 kregen we eerst een slalomparcours voorgeschoteld, waarbij ver vooruit kijken de sleutel tot succes bleek. Het tweede luik was echter een stuk uitdagender, vol gas afstormen op een obstakel om dan de remmen pas op instructie van de begeleider volledig dicht te gooien en het obstakel te ontwijken.

Volvo Lucky Bastards C30 T5 R-Design

Een noodstopsituatie gevolgd door een ontwijkmanoeuvre dus, ideaal om de hedendaagse rijhulpsystemen zoals ESP en ABS aan de tand te voelen. We kregen meteen ook enkele uiterst belangrijke levenslessen mee, eerst en vooral is de rem lossen bij een noodstop not done. Pompend remmen moet sinds de introductie van ABS uiteraard niet meer en wie tijdens het manoeuvre de rem lost kan de stabiliteit van de wagen in het gevaar brengen. Waarom? Bij het hard remmen gaat de neus van de wagen naar beneden hangen en bij het lossen komt de neus terug naar de stabiele toestand. Wie dit doet terwijl hij een manoeuvre uitvoert kan door deze lastwissel evengoed in het decor belanden. Ook uiterst belangrijk voor het manoeuvre: steeds beide handen op het stuur.. Als het even kan.

Volvo Lucky Bastards C30 T5 R-Design

Na het speelkwartiertje met de Volvo C30 T5 was het tijd voor het grote werk. Snel richting pitstraat, waar de Volvo S60 BTCS bij aankomst net binnengereden wordt, omdat het circuit er door een kleine stortbui plots nat bijligt. De weergoden van Spa zijn soms erg wispelturig en de slicks van de S60 BTCS houden niet zo van een natte ondergrond. Maar goed, in de box krijgen we nu wel de kans om de Volvo S60 BTCS eens van dichtbij te bestuderen. De ingenieurs van Volvo kregen niet erg veel tijd om de Volvo S60-wedstrijdwagen te ontwikkelen. Het silhouette mag dan wel van de S60 afkomstig zijn, het BTCS kampioenschap legt de klemtoon op standaardcomponenten. Zo gebruiken alle wagens hetzelfde buischassis, dezelfde ophanging en eenzelfde aerodynamica. Onder de motorkap vinden we de universele BTCS motor, een 3,5-liter V6 met 410 pk en 412 Nm koppel. De constructeurs mogen hier zelf een motor voorzien, maar gezien de korte tijdsspanne van de ontwikkeling is dat bij Volvo nog niet gelukt. Volgend jaar willen de Volvo ingenieurs echter een Volvo motor monteren.

Volvo Lucky Bastards S60 BTCS

Maar goed, tijd voor een rit in de Volvo S60 BTCS, die voor de gelegenheid speciaal voorzien werd van een passagiersstoel. Normaal wordt de S60 BTCS ingezet tijdens korte manches van 90 minuten, waarbij het team kan rekenen op piloten Vincent Radermecker en Eric Van De Poele. Mijn piloot: Eric Van De Poele, voormalig Belgisch Formule 1-piloot en vijfvoudig winnaar van de 24-uren van Spa-Francorchamps, op dit circuit kon ik mij dus geen betere piloot wensen. Na een ronde die jammer genoeg geteisterd werd door een gele vlag situatie, werd het tijd om de S60 BTCS letterlijk tot leven te wekken. Na La Source stormen we af op misschien wel het bekendste stuk van het circuit: Eau Rouge gevolgd door Raidillon. Meteen wordt duidelijk dat racerij echte sport is, de opgewekte G-krachten vallen amper te vergelijken met die in een rollercoaster en de bestuurder moet aan deze snelheden over uitstekende reactiesnelheden beschikken. Goed, we stormen door naar Kemmel en voor je het weet haalt de S60 BTCS snelheden boven de 230 km/u en dit terwijl Les Combes angstwekkend dichtbij komt. Van De Poele gaat erg laat in de ankers en gaat met een ruk naar rechts om niet veel later terug links en rechts te gaan. De temperatuur in de bestuurderscabine stijgt en de S60 BTCS blijkt in staat om zich tegen ongeziene snelheden door bochten te gooien. En dat doet Van De Poele ook letterlijk, je merkt meteen dat Eric één is met de wagen en het circuit, en dat brengt zoveel vertrouwen dat ik binnensmonds “sneller!” durf te prevelen, de kans dat ik dit circuit ooit nog aan hogere snelheden zal doen is namelijk klein. Na Bruxelles en de “Double Gauche” is het tijd voor Fagnes en Stavelot, telkens met veel andere piloten uit lagere klassen op de weg. De manier waarop die ontweken worden, is daarbij een attractie op zich, hout vasthouden dat niemand zich aan een dom manoeuvre waagt! Na Blanchimont, die in principe à fond genomen kan worden maar in ons geval, tegen 180 km/u, reeds indrukwekkend overkwam, eindigen we met de heraangelegde Bus Stop chicane om zo de pitstraat in te bulderen. Het smaakt in ieder geval naar meer..

Volvo Lucky Bastards S60 BTCS

En er volgt ook meer, na een welverdiende rustpauze krijgen we de gelegenheid om met het Volvo gamma een rit te maken op het circuit. Wij kregen de Volvo V50 T5 toegewezen om het circuit af te haspelen. Dankzij onze instructeur krijgen we de ideale lijnen van het circuit te zien en hoewel de behaalde snelheden vaak met factor twee lager lagen dan met de S60 BTCS, zorgt het rijden op dit wereldberoemde circuit toch voor de nodige adrenaline. Het bleek dan ook een waardige afsluiter voor deze uitzonderlijk mooie ervaring. Binnen enkele weken is het Formule 1 in Spa-Francorchamps, ondergetekende zal alvast aan de buis gekluisterd zitten om de piloten op een foute lijn te betrappen!

Volvo Lucky Bastards S60 BTCS

Tekst & Foto’s: Pieter-Jan Scheir

Deel dit bericht:

3 reacties op "Special & Video: Volvo Lucky Bastards @ Francorchamps"

  1. Tim 05-08-2010 om 19:49

    Leuk filmpje!

  2. Dimitri 05-08-2010 om 21:04

    sweeeeeeeeet,  zalig ritje

  3. charlyfromB 18-09-2010 om 16:53

    Hmm, Pieter-Jan: … “ontweken” worden … , niet: … “ontwijkt” …. Aarrgh. Slik.

Reageer

Reactie aan het plaatsen...