Abarth Speedster krijgt Italiaans onderstel

Abarth 500 Speedster
De geruchten rond de komst van de nieuwe Abarth blijven de kop opsteken, het onderstel zou bij het Italiaanse Dallara gehaald worden.

Het in Parma gevestigde Dallara doet bij jullie waarschijnlijk niet meteen een belletje rinkelen. Geen probleem, bij ons eerst ook niet. Dallara is echter zeer bekend voor zijn compacte, snelle en lichte autotechniek die vooral in racewagens van de Formule 1 tot de Formule 3 gebruikt worden. En dat is niet alles, Dallara hielp ook mee met de ontwikkeling van de KTM X-Bow, een uiterst lichte sportwagen. Kennis genoeg dus, en Abarth zou van die Italiaanse kennis graag gebruik gaan maken.

Dallara zou betrokken worden bij de ontwikkeling van het nieuwe Abarth model, eerst werd nog gedacht aan een Lotus onderstel, maar nu kiezen de schorpioenen toch voor een volledig Italiaans project. Dallara zal Abarth gaan helpen met de ontwikkeling van een compacte productie sportwagen waar iedere purist van droomt. De sportieve Abarth, volgens sommigen Abarth Speedster genaamd, zal gebruik maken van een ultra lichte structuur en de 1.8 TBi met 235 pk uit de Giulietta QV. De nieuwe Abarth zou zo’n 1.000 kilogram wegen, maar zou wel een flinke duit kosten. Volgens AutoEdizione tot 60.000 euro, maar dat willen we eerst zien voor we het geloven. De techniek die de Abarth Speedster zou krijgen, zou later ook gebruikt kunnen worden voor een compacte Alfa GTA, laat maar komen! (Via: AutoEdizione)

Abarth Coupé

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...