Opel Astra GTC Paris Concept en meer in Parijs

Opel AStra GTC Paris Concept
Opel zal de Opel Astra GTC Paris Concept voorstellen op het autosalon van Parijs. De Opel Astra Sports Tourer kent er zijn wereldpremière.

Bij de Opel Astra GTC Paris Concept kunnen we ons direct een gestroomlijnde Opel Astra voorstellen. Aangezien de wagen nog in zijn conceptfase zit, is de kans groot dat de wagen er behoorlijk extreem zal uitzien. Zeker in termen van sportiviteit zou de Opel Astra GTC Paris hoog moeten scoren. De enige afbeelding die we tot nu toe hebben van de Opel Astra GTC Paris Concept is de bovenstaande afbeelding, die bijzonder weinig onthuld. Het gaat om de zetelbekleding, waarin het volgende werd gegraveerd:

“…and the speed was pure beauty.” Deze eenvoudige zin uit de befaamde roman Jonathan Livingston Seagull van Richard Bach, inspireerde de visie op Opels nieuwste concept, de GTC Paris. Deze zin is zo allesomvattend dat Opel de woorden met lasertechniek in de zetelbekleding heeft geëtst.

Net voor de Paris Motor Show zullen er wellicht enkele foto’s en details lekken, we houden u op de hoogte!

Verder zal ook de Opel Astra Sports Tourer zijn wereldpremière beleven op het autosalon van Parijs. In België zal hij alvast te koop zijn vanaf €17.050. Daarvoor krijg je 100 pk uit een 1.4 liter benzinemotor. De Opel Astra Sports Tourer is de break-versie van de Opel Astra. Die Opel Astra heeft intussen al bewezen een succesmodel te zijn. De bagageruimte van deze Sports Tourer is standaard 500 liter groot, maar kan worden uitgebreid tot 1.550 liter. Hij beschikt bovendien over een vlakke laadvloer, om het inladen zo gemakkelijk mogelijk te maken. De achterbank kan dankzij het FlexFold-systeem neergelegd worden via een druk op een knop in de zijwand van de koffer. Hoe gemakkelijk wil je ’t hebben?

De Opel-stand zal goed gevuld staan, want ook de Opel Meriva zal met zijn volledige motorengamma aanwezig zijn. Drie nieuwe dieselmotoren vervoegen de huidige twee dieselmotoren en drie benzinemotoren die al beschikbaar waren bij de lancering. De nieuwe 1.3 CDTI ecoFLEX dieselmotor beschikt over 21% meer vermogen (95 pk) en 11,2% minder uitstoot (119 gram CO2) dan zijn voorganger. Ook voorzag Opel twee nieuwe versies van de 1.7 liter grote dieselmotor. Die beschikken over ofwel 110 ofwel 130 pk en een koppel van respectievelijk 280 en 300 Nm. Het gemiddeld verbruik komt neer op 5,2 liter per 100 km.

Nog meer milieuvriendelijkheid op de figuurlijk groene stand van Opel, want de nieuwe Opel Agila en de Opel Corsa met start/stop-systeem krijgen ook een plaatsje op de stand in Parijs. Er zijn nog enkele groene premières te zien op de Opel-stand. Hieronder staan ze mooi samengevat in tabelvorm.

Premières van Opels

ecoFLEX-gamma

Max. vermogen

(kW/pk)

Verbruik gemengde cyclus

(l/100 km)

CO2-uitstoot gemengde cyclus

(g/km)

Agila 1.2 benzine ecoFLEX –

Start/Stop

69/94 5,0 116
Corsa 1.3 CDTI – Start/Stop 55/75 4,0 105
Meriva 1.3 CDTI ecoFLEX 70/95 4,5 119
Insignia 2.0 CDTI ecoFLEX 118/160 4,9 129

Ook de Opel Ampera zal op de stand van Opel in Parijs staan. De bedoeling is dat deze wagen tegen het einde van volgend jaar zeker op de markt gelanceerd is. De Opel Ampera is een elektrische wagen die wordt bijgestaan door een verbrandingsmotor. Hierdoor kan zijn bereik aanzienlijk worden uitgebreid ten opzichte van een elektrische wagen en is hij geschikt voor zowel kort dagelijks gebruik als lange reizen. Meer info volgt wanneer de redactie afzakt naar Parijs om het autosalon bij te wonen.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...