Nieuwe Lancia Stratos in de maak?

Spyshots Lancia Stratos opvolger
Op het Balocco testcircuit werden foto’s genomen van wat lijkt op een reïncarnatie van de Lancia Stratos.

De Lancia Stratos is één van de meest legendarische wagens uit de autogeschiedenis, naast zijn vooruitstrevende looks kon de wagen een ongeziene reeks rally kampioenschappen op zijn naam zetten. Exact 40 jaar later lijkt de Lancia Stratos herboren, op de foto’s zijn de originele lijnen van Bertone zichtbaar, alleen zal het geheel een stuk hedendaagser overkomen. Erg veel hoeft er volgens ons echter niet te veranderen, de Stratos heeft een tijdloos design dat ook nu nog hoge ogen zal gooien.

Opvallende karaktertrekken van de Stratos zijn de diepe wielbogen in de motorkap, het gebogen windscherm en de achterspoiler. De nieuwe koplampen met LED technologie tonen duidelijk aan dat dit om een moderne interpretatie zal gaan. De foto’s dateren van 21 juni, volgens bronnen zou het project gefinancierd worden door een rijke industrieel. Maar de nieuwe Lancia Stratos zou evengoed ingezet kunnen worden als de 8C Competizione van Lancia, een manier om het merk weer wereldwijd op de kaart te zetten. (Via: ItaliaSpeed)

Spyshots Lancia Stratos opvolger

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...