Geely wil 7-Reeks concurrent van Volvo

Volvo S80
Het papierwerk van de overname is nog maar net rond, of de Chinezen komen al met hun toekomstplannen.

De nieuwe eigenaar van Volvo wil dat het Zweedse merk een model maakt in het absolute topsegment, om te kunnen concurreren met de BMW 7-Reeks, Mercedes S-Klasse en Audi A8. Momenteel is Volvo’s grootste model de S80, die eerder ter hoogte van de 5-Reeks, A6 en E-Klasse verkocht wordt. Volgens Geely moet Volvo jaarlijks 380.000 auto’s verkopen om winst te maken. Maar om echt competitief te zijn zou de verkoop nog een stuk hoger moeten liggen, vorig jaar verkocht Volvo 335.000 voertuigen.

Geely heeft Ford reeds 1,5 miljard dollar cash betaald voor de overname, later moet normaal nog 300 miljoen dollar volgen, want de twee bedrijven hadden een verkoopsom van 1,8 miljard dollar afgesproken. Dankzij enkele clausules krijgt Geely nu echter eerst de mogelijkheid om de boekhouding van Volvo volledig door te nemen, afhankelijk van wat ze kunnen concluderen uit de boekhouding zal een deel of het volledige resterende bedrag betaald worden. In de deal wordt trouwens het verdere delen van technologie door Ford voor het merk Volvo voorzien. (Via: WCF)

Rijtest Volvo S80 DRIVe 9

Deel dit bericht:

1 reactie op "Geely wil 7-Reeks concurrent van Volvo"

  1. ivan 06-08-2010 om 16:11

    Edit: Aangepast, bedankt!!

Reageer

Reactie aan het plaatsen...