Facelift: Land Rover Freelander 2011

Land Rover Freelander 2011
De Land Rover Freelander kreeg een kleine opfrisbeurt van Land Rover. De wagen werd een stuk efficiënter gemaakt.

Zo is de Freelander vanaf heden uitgerust met start/stop-technologie en is de 2.2 liter dieselmotor beschikbaar met 150 of 190 pk. De nieuwe motor is stiller dan zijn voorganger en beide uitvoeringen beschikken over 20 Nm koppel meer dan voorheen. De krachtigste motor met 190 pk is in staat in slechts 8,7 seconden naar 100 km/u te sprinten. Alle motoren voldoen overigens aan de EURO V-normen.

Land Rover werkt aan een Freelander met tweewielaandrijving. Die zal beschikbaar zijn vanaf januari 2011. Die zal de naam 2 eD4 krijgen en wordt de meest milieuvriendelijke Land Rover die er totnogtoe gebouwd werd. De eD4-motorisatie is in staat genoeg te hebben met 6 liter diesel per 100 km en stoot tijdens het rijden slechts 158 gram CO2 uit per km.

Niet alleen onderhuids zijn er wijzigingen, ook de buitenkant van de Freelander is iets moderner geworden. Een nieuwe voorbumper en een nieuwe grille maken de voorkant iets meer uitgesproken. Voor 2011 voorziet Land Rover drie nieuwe kleurenschema’s: Kosrae Green, Baltic Blue en Fuji White. Aan de binnenkant werd het instrumentenpaneel herzien. De wijzerplaten zouden nu duidelijker afleesbaar moeten zijn. Er zijn als laatste vier nieuwe stijlen die je kan kiezen om je zetels te bekleden. Vanaf september is de Freelander te koop. Onze eerste ontmoeting is gepland op het autosalon van Parijs.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...