In detail: Mercedes S 63 AMG + fotogalerij

Mercedes S 63 AMG
Mercedes laat de 6,3-liter V8 voor wat het was en kiest voor de nieuwe S 63 AMG voor de nieuwe 5.5-liter Biturbo V8.

De nieuwe 5.5-liter V8 Biturbo belooft namelijk hogere prestaties gekoppeld aan een lager verbruik. De nieuwe S 63 AMG zorgt standaard voor 544 pk en 800 Nm koppel, maar wie kiest voor het AMG Performance pakket krijgt 571 pk en 900 Nm koppel. Ten opzichte van zijn natuurlijk geblazen voorganger is de Biturbo V8 25% zuiniger, met een gemiddeld verbruik van 10,5 liter/100 km. Tegelijk sprint de S 63 AMG van 0 naar 100 km/u in 4,5 seconden en haalt hij een elektronisch begrensde topsnelheid van 250 km/u, wie echter kiest voor het AMG Performance pakket snelt in 4,4 seconden naar 100 km/u en haalt een topsnelheid van 300 km/u.

S 63 AMG Engine

Al dat vermogen wordt gekoppeld aan de AMG SPEEDSHIFT MCT 7-traps sportautomaat die ook in de SL 63 AMG en E 63 AMG wordt gebruikt. De automaat helpt mee brandstof te besparen dankzij de Controlled Efficiency “C” modus waarbij het Start/Stop systeem standaard ingeschakeld wordt, daarnaast schakelt de automaat in “C” modus extra zuinig. De S 63 AMG start in “C” modus in tweede versnelling en schakelt zo snel mogelijk naar de hoogst mogelijke versnelling. De S 63 AMG wordt dan vooral op zijn hoge koppel gereden, wat zorgt voor een rustige en zachte rijstijl. De nieuwe achtcilinder beschikt ook over een generator die onder andere ingeschakeld wordt als de wagen remt, en zo de batterijen oplaadt. De generator zorgt voor een besparing tot 0,2 liter/100 km in de stad.

S 63 AMG

De S 63 AMG krijgt aan de buitenkant trouwens enkele subtiele updates: de wagen staat op nieuwe 19″ AMG lichtmetalen velgen, beschikt over een grille met grotere luchtinlaten, zijinlaten en AMG LED-dagrijlichten. Achteraan vinden we trouwens een diffuser en een AMG sportuitlaat met twee dubbele hoekig gevormde chromen uitlaatpijpen. Binnenin krijgt de S 63 AMG standaard AMG sportstoelen die op maarliefst 12 manieren verstelbaar zijn, het Seat Comfort pakket met massagestoelen, dynamische functie, stoelverwarming en stoelventilatie. De afwerking van de stoelen, het dashboard, de middenconsole en de deurpanelen gebeurt verder in heerlijk leder met stiksels in een contrasterend kleur. Er zijn drie kleurencombinaties beschikbaar: Zwart/Zwart, Alpaca Grijs/Basalt Grijs en Cashmere Beige/Savanna Beige. Daarnaast zijn voor de afwerking ook drie verschillende houtsoorten beschikbaar: donker eucalyptus, donker walnoot en walnoot.

S 63 AMG

Wie het interieur binnenstapt krijgt direct het “AMG V8 BITURBO” startscherm in het instrumentenpaneel te zien, het AMG sportstuur beschikt over aluminium schakelflippers en geperforeerd nappa leder, wat de controle over het voertuig moet bevorderen. De multifunctietoetsen helpen de bestuurder om verschillende instellingen te regelen zonder de handen van het stuur te halen. Zo kan de bestuurder via het AMG hoofdmenu kiezen tussen de verschillende standen voor de automaat en kan het alle informatie van het voertuig opvragen zoals de motor- en olietemperatuur. De S 63 AMG beschikt ook over een RACETIMER waarmee rondetijden kunnen gemeten worden, de RACETIMER meet de snelste ronde, de afstand en de gemiddelde en maximale snelheden.

S 63 AMG Interieur

De nieuwe S 63 AMG kan ook met een resem nieuwe opties uitgerust worden. Zo is er een Bang & Olufsen geluidssysteem beschikbaar met een totaal vermogen van 1200 watt, verdeeld over 15 luidsprekers. Ook qua veiligheid sluit de S 63 AMG volledig aan in de rij, de wagen kan uitgerust worden met Active Lane Keeping Assist en Active Blind Spot Assist. Maar er is meer: zo kan de S 63 AMG uitgerust worden met een zijwind stabilisator en een variabele sturing die helpt om een directere respons te krijgen bij het betere bochtenwerk.

S 63 AMG B&O

De nieuwe Mercedes S 63 AMG is vanaf eind september zowel met korte als met lange wielbasis beschikbaar. Exclusief BTW bedraagt de kostprijs voor de standaard S 63 AMG 120.800 euro, voor de lange wielbasis tel je 127.200 euro neer. Het AMG Performance pakket kost 7.900 euro (excl. BTW). Eind september komt meteen ook de S 65 AMG op de markt met 630 pk uit een V12, deze zal vanaf 192.500 euro exclusief BTW verkocht worden.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...