Geely heeft Volvo overgenomen

Volvo V60
De kogel is door de kerk, de overname van Volvo door het Chinese Geely werd goedgekeurd.

De prijs die Geely betaalde voor Volvo komt neer op zo’n 1,8 miljard Amerikaanse dollars, ongeveer 1,36 miljard euro. De CEO van Ford, de verkoper van Volvo, laat weten dat Volvo een sterk bedrijf is dat terug in de groene cijfers is gedoken na een herstructurering. Hij ziet een mooie toekomst voor Volvo onder de vleugels van Geely. Ford verkocht Volvo om op die manier geld binnen te halen om eigen projecten te kunnen financieren.

Er werd overeengekomen dat Ford en Volvo nog steeds onderdelen zullen delen met elkaar en dat er een nauwe samenwerking blijft bestaan. Hoeven de arbeiders in Volvo Gent nu te vrezen voor hun jobs? Wellicht niet. Volvo beschikt namelijk slechts over 2 grote fabrieken in Europa en één kleine in China. De kleine fabriek zou langzamerhand beginnen uitbreiden, maar hoe dan ook zijn drie fabrieken voor een internationale speler als Volvo zeker niet teveel. Op lange termijn zouden de kaarten weliswaar anders op tafel kunnen liggen. (via CS)

Volvo V60

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...