Preview: nieuwe Jaguar X-Type

Jaguar X-Type 2012
Jaguar is druk bezig met haar modellenaanbod te vergroten. Er staat ook een nieuwe X-Type op de planning.

Momenteel is Jaguar zelfs al bezig met de ontwikkeling van een concurrent voor de BMW 3-Reeks. Om voldoende afstand te nemen van het design-verleden van Jaguar zal de opvolger van de Jaguar X-Type sterk gaan lijken op de huidige succesmodellen van Jaguar, de Jaguar XF en de Jaguar XJ. De nieuwe X-Type zal bovendien op een aluminium platform gaan staan, kwestie van volledig up-to-date te zijn.

Op gebied van design zal de X-Type een kleinere versie worden van de Jaguar XF. Achteraan zouden de vormen weliswaar iets meer afgerond zijn dan die van de huidige XF. De combinatie van een licht aluminium platform en achterwielaandrijving moeten van de Jaguar X-Type een echte rijderswagen maken, die het beste rijgedrag in zijn klasse zou moeten voorleggen.

Zo’n operatie kost natuurlijk behoorlijk wat geld en Tata voorziet jaarlijks ‘slechts’ 1 miljoen pond voor onderzoek en ontwikkeling. Het platform zal dus ook gebruikt worden voor de volgende generatie Jaguar XF, XK en een nieuw, compact sportmodel. Dit zou betekenen dat het hele gamma van Jaguar op een aluminium platform zou staan, mooi voor de verbruikscijfers.

Onder de motorkap zouden we de gekende 3.0 liter V6 dieselmotor terugvinden, die we kennen van de Jaguar XF. Een instapmodel moet natuurlijk ook over een kleinere motor beschikken. Daarvoor moeten we kijken naar de 2.2 liter grote dieselmotor die we terugvinden in de Land Rover Freelander. Later zou er dan een elektromotor komen die de V6 dieselmotor moet helpen. Die elektromotor zou 47 pk sterk zijn. De wagen zou aan een achttraps ZF-automaat gekoppeld worden. (via AE)

Jaguar X-Type (2)

Deel dit bericht:

5 reacties op "Preview: nieuwe Jaguar X-Type"

 1. chuwie 03-08-2010 om 23:51

  kijkt uit nr de defintieve uitvoering

 2. BJ 18-08-2010 om 12:50

  Wil graag weten de hoeveelste editie van de Jaquar XL van dit jaar is geintroduceerd?

  bvd

 3. ROGGEMAN 08-04-2011 om 11:36

  Wanneer komt het nieuwe X type?

 4. MRM 08-04-2011 om 15:31

  @Roggeman: dat zou 2013 à 2014 op de markt worden. 
  Wie weet zien we volgend jaar al een teken van leven.

 5. biker37 11-02-2012 om 14:24

  Het “oude” model X-type stond ook al op een aluminium platform.

Reageer

Reactie aan het plaatsen...