Eerste circuitfoto’s: Ferrari 458 Challenge

Ferrari 458 Italia Challenge
Ferrari heeft nieuwe foto’s vrijgegeven van de Ferrari 458 Challenge, de wagen reed testrondes op het Vallelunga circuit.

Ferrari gaat verder met het finetunen van de Ferrari 458 Challenge, de raceversie van de 458 Italia. De Challenge beschikt over een aangepaste F1 versnellingsbak met dubbele koppeling, een F1 tractiecontrolesysteem, een raceophanging, een elektronisch differentieel en krachtige Brembo CCM2 remmen. Daarnaast is de Ferrari 458 Challenge ook een stuk lichter dan de 458 Italia, dankzij het gebruik van dunnere koetswerkpanelen, koolstofvezel en het wegstrippen van het interieur.

De 458 Challenge moet de F430 Challenge vervangen, op het circuit van Vallelunga werd hij reeds getest door twee piloten: Maurizio Mediani en Jaime Melo. Volgens Melo wordt de rijbeleving een stuk verbeterd dankzij de elektronische systemen die via een schakelaar op het stuurwiel ingesteld kunnen worden. Onder de motorkap van de 458 Challenge vinden we een 4.5-liter V8 met 570 pk en 540 Nm koppel. De 458 Challenge verslaat de F430 Challenge op het Fiorano testcircuit met 2 seconden, een volledige ronde duurt met de 458 Italia 1 minuut en 16,5 seconden.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...