MTM pakt de Audi RS5 aan

Audi RS5 MTM tuning
De Duiters bij MTM nemen geen genoeg met de hardcore RS5, vandaar dat ze zelf een upgrade aanbieden. Hiermee zijn ze ook de eerste om de Audi RS5 verder aan te scherpen.

Standaard levert de heerlijke V8 genoeg vermogen, 450pk om precies te zijn, waarmee een begrensde topsnelheid van 250km/u haalbaar zou zijn. MTM vind dit maar weinig, vandaar dat ze door een nieuw uitlaatsysteem en wat sleutelen aan het motorblok er nog meer vermogen uitkrijgen. Topsnelheden van 303km/u zouden dan mogelijk worden, nu enkel nog een plaats zoeken waar we deze snelheden kunnen gebruiken. In de toekomst zou MTM met nog een update komen, waarbij de ophanging onder handen zal worden genomen.

Qua uiterlijk blijft de RS5 vrij standaard, maar voor de velgen krijgen we wel een grote keuze uit 19″, 20″ of 21″ exemplaren, uiteraard allen mooi ingewerkt in de uitgeklopte wielkasten van deze Duitse übercoupé. Binnenin plaatst MTM ook nog een televisieontvanger, waardoor er rustig naar tv kan gekeken worden terwijl je wat rondtoert met jouw brute V8.

Prijslijst voor de MTM aanpassingen op jouw toekomstige RS5

Sportuitlaatsysteem – €2.500
Het verwijderen van de begrenzer – €1.250
Velgen – van €1.900 tot €6.500
TV ontvanger – €180

De productie van de RS5 loopt bij Audi al sinds de lente, her en der worden er al exemplaren gespot. De startprijs ligt rond de €77.000, maar als je een beetje heftig omspringt met de optielijst kan dat wel oplopen.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...