Citroen breidt DS-lijn uit

Citroën DS9
Citroën stelde eerder de DS3 voor, zal binnenkort de DS4 voorstellen en daarna de DS5. Dat wisten we al. Nu wordt er gesproken over een DS2 en een DS9 die het gamma zouden aanvullen.

De Citroën DS5 zal het moeten opnemen tegen onder meer de BMW 5-Reeks, de Mercedes E-Klasse, de Audi A6 en de Jaguar XF. De Citroën DS9 wordt dus iets hoger gepositioneerd en zal wellicht uitkomen tegen concurrenten als de BMW 7-Reeks, de Lexus LS, de Mercedes S-Klasse, de Audi A8 en de Jaguar XJ. Dit model zou gebaseerd zijn op de Metropolis Concept en dient in eerste instantie vooral om op de Chinese markt verkocht te worden. Tegen 2013 zou dit model naar Europa komen.

De DS2 zal dan op zijn beurt het gamma langs de onderkant aanvullen. Dit wagentje zou een down-to-earth stadsmodel worden, dat in een luxueus kleedje werd gestoken. Dit model zou op de Citroën Revolte Concept gebaseerd worden.  Eerst verwachten we weliswaar de Citroën C2, waarop de DS2 gebaseerd zal worden. (via AW)

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...