Porsche gaat elektrisch, Panamera S Hybrid tegen 2011

Porsche Panamera
Porsche heeft aangekondigd dat het een hybride versie van de Panamera S op de markt wil brengen tegen 2011, samen met de reeds aangekondigde Cayenne S Hybrid.

De Panamera S Hybrid zou zijn aandrijflijn delen met de Cayenne S Hybrid, het gaat om een 3-liter supercharged V6 met 333 pk gekoppeld aan een elektromotor met 45 pk, wat het totaal op 380 pk brengt. Het verbruik van de Panamera S Hybrid zou gelijkaardig zijn aan dat van de Cayenne S Hybrid, die verbruikt 8,2 liter/100 km en stoot per kilometer 200 gram CO2 uit. De Cayenne S Hybrid wordt trouwens het eerste productiemodel van Porsche ooit dat enkel op elektriciteit zal kunnen rijden.

Naast de komst van de Panamera S Hybrid wou Porsche ook kwijt dat het volop aan het sleutelen is aan een volledig elektrische aandrijflijn om in de toekomst volledig elektrische sportwagens te bouwen. Porsche test deze aandrijflijn momenteel al met drie Boxster prototypes. Waarschijnlijk gaat het om een technologie gelijkaardig aan dat van de Porsche 918 Spyder Concept.

Porsche 918 Spyder

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...