Porsche bevestigt komst 918 Spyder


De hoofdzetel van Porsche heeft vandaag officieel groen licht gegeven voor de productie van de Porsche 918 Spyder.

Op het autosalon van Genève werd deze milieuvriendelijke supersportwagen voorgesteld. De reacties over de gehele wereld waren direct positief. De Porsche 918 Spyder is momenteel nog een conceptwagen, maar zal – hopelijk niet te veel – aangepast worden om gemakkelijker geproduceerd te kunnen worden.

Het concept is een plug-in hybride met een middenmotor. Nul naar honderd doet hij in zo’n 3.2 seconden en de topsnelheid komt neer op 320 km/u. Porsche is er evenwel in geslaagd om het verbruik tot 3.0 liter per 100 km te beperken en de CO2-uitstoot bedraagt slechts 70 gram per km. Dat we deze cijfers pas geloven als we ze effectief in realiteit zien, spreekt voor zich. Hoe dan ook zijn deze mooie cijfers veelbelovend.

Wanneer de Porsche 918 Spyder precies voorgesteld zal worden, is nog niet duidelijk. Porsche laat op het einde van haar persbericht hoe dan ook weten dat het in de komende maanden meer informatie omtrent de lancering zal duidelijk maken. Hoever het Duitse merk precies gevorderd is in de productie, is nog niet duidelijk.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...