MINI keert terug naar WRC

MINI Countryman WRC
MINI heeft bekendgemaakt dat het volgend jaar zijn comeback zal maken in het World Rally Championship.

MINI hoopt dat zijn terugkeer naar de WRC voor de nodige triomf zal zorgen. Het merk zal het in het WRC moeten opnemen tegen merken als Subaru, Citroën en Ford. MINI overweegt te kiezen voor een MINI Countryman WRC, die momenteel ontwikkeld wordt door Prodrive. Het is de bedoeling om volgend jaar al enkele races te rijden, om dan in 2012 het volledige seizoen deel te nemen. De vierwielaangedreven rally wagen zal gebruik maken van een viercilinder 1.6-liter turbomotor.

BMW is alvast hoopvol naar de deelname van MINI in één van de meest populaire segmenten van de internationale motorsport. Volgens Ian Robertson, hoofd van verkoop en marketing bij BMW hebben MINI klanten altijd al grote interesse getoond in motorsport. MINI heeft namelijk al een rijke geschiedenis in het WRC, het merk is overtuigd om daar nu een staartje aan te breien.

MINI Countryman WRC 1

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...