Gelekt: Audi A7

Audi A7 Gelekt
Maandag onthult Audi de A7 officieel, maar dankzij enkele gelekte foto’s hebben we nu al zicht op Audi’s vierdeurscoupé.

Niet dat het design van de Audi A7 echt verrassend is, dankzij gelekte foto’s en het conceptmodel wisten we al in welke richting Audi zou uitgaan. Het resultaat mag er uiteraard zijn. Het design van de Audi A7 vertrekt van dat van de A5 Sportback, alleen is de A7 nog wat langer en zal er achteraan dus nog meer beenruimte te vinden zijn. De achterkant lijkt dan weer erg goed op dat van de nieuwe Audi A8.

De Audi A7 zal het moeten opnemen tegen de Mercedes CLS, de Porsche Panamera en de BMW Gran Coupé/6-reeks. De Audi A7 zal naar alle waarschijnlijkheid het motorgamma van de A8 ter beschikking krijgen. Langs dieselzijde kan je dus instappen met een 3.0 TDI met 211 pk of 250 pk, langs benzinezijde kan er gekozen worden voor de 3.0 TFSI met 290 pk als instapper. Quattro vierwielaandrijving is zoals gewoonlijk steeds standaard aanwezig. Meer info volgt ongetwijfeld morgen, tijdens de officiële voorstelling van de wagen.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...