Facelift voor Volkswagen Caddy

Facelift Volkswagen Caddy
Volkswagen heeft een facelift klaar voor de Volkswagen Caddy, een opgefriste neus en zes nieuwe motoren moeten de verkoop stimuleren.

Onder de motorkap is keuze tussen 4 diesel- en 2 benzinemotoren, aan dieselzijde zijn er vier TDI’s met 75, 102, 110 of 140 pk. De versie met 75 en 102 pk wordt als BlueMotion verkocht en beschikt over een Start/Stop-systeem en remenergierecuperatie. De versie met 102 pk kan met een zeventraps DSG automaat en vierwielaandrijving uitgerust worden, de versie met 140 pk met een nieuwe zestraps DSG. Volkswagen geeft momenteel enkel de verbruikscijfers van de versie met 102 pk vrij, die verbruikt 4,9 liter/100 km. Aan benzinezijde is de 1.2 TSI beschikbaar met 86 of 105 pk.

De Volkswagen Caddy wordt ook in een grotere versie verkocht die tot Caddy Maxi gedoopt wordt. De Caddy levert 3.030 liter bagegeruimte, de Caddy Maxi 3.880 liter. Bij alle versies kan de achterbank verwijderd worden, elk model krijgt daarnaast ook standaard ESP, dagrijlichten en hill hold assist. Volkswagen heeft verder ook het interieur aangepakt: de Caddy krijgt een nieuw stuurwiel, een moderner instrumentenpaneel en optioneel het RNS 315 radio- en navigatiesysteem. De gefacelifte Caddy staat vanaf September bij de dealers, in Duitsland starten de prijzen bij 13.595 euro exclusief BTW. De voorstelling is gepland op het autosalon van Parijs in september.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...