Volkswagen wil 3% elektrisch tegen 2018

Volkswagen E-Up Concept
Volkswagen wil dat tegen 2018 3% van zijn verkoop uit elektrische voertuigen bestaat.

CEO Martin Winterkorn wil het aandeel elektrische voertuigen in de jaarlijkse verkopen doen stijgen tot 3% tegen 2018. In stedelijke omgevingen zou dit cijfer nog een stuk hoger moeten liggen. De Volkswagen Groep mikt daarnaast op een totale verkoop van 10 miljoen voertuigen tegen 2018, 300.000 voertuigen daarvan zouden dus elektrisch moeten zijn. Europa’s grootste autobouwer lanceert tegen 2013 de E-Up, de E-Golf en de E-Jetta. Daarnaast staan er ook een hele reeks hybrides klaar.

De grootste uitdaging voor Volkswagen op het vlak van elektrische mobiliteit is nog steeds de hoge kostprijs voor de batterij, op dit moment ligt de batterijkost per kWh tussen 500 en 1000 euro. Volgens Winterkorn moeten de batterijen dus niet alleen kleiner en lichter worden maar ook een stuk goedkoper. Om het onderzoek naar batterijen een stimulans te geven ging het merk daarom een alliantie aan met ERL (Electronics Research Laboratory) in Silicon Valley. (Via: Autonews)

Volkswagen E-Up Concept

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...