Volkswagen start alliantie voor elektrische mobiliteit

Volkswagen Golf Blue E-Motion
Volkswagen wil zijn onderzoek naar toekomstige elektrische mobiliteit bundelen en gaat daarom een alliantie aan met andere onderzoekscentra.

De Volkswagen Groep investeert jaarlijks 5 miljard euro in R&D, daarvan wordt ook een groot deel gebruikt om de toekomstige elektrische voertuigen te ontwikkelen. Om echter nog efficiënter te kunnen werken, gaat de Volkswagen Groep een alliantie aan met het Electronics Research Laboratory (ERL) uit California. Bij ERL werken 100 werknemers aan de wagens van de toekomst, het wordt dan ook het grootste onderzoekscentrum van de Volkswagen Groep buiten Wolfsburg.

De elektrische voertuigen staan ook bij Volkswagen hoog op de planning, zo wordt de Touareg Hybrid volgend jaar gelanceerd, volgt de Jetta Hybrid in 2012 en volgen in 2013 de E-Up! en Golf Blue E-Motion. Volkswagen heeft dan ook als doel om een elektrisch voertuig aan te bieden die elke consument kan betalen. Het ERL in Silicon Valley zal vooral instaan voor het onderzoek naar lithium-ion batterijen, daarbij zal elk onderdeel van de batterij onderzocht worden om zo verbeteringen in levensduur, kostprijs, betrouwbaarheid, veiligheid en rijbereik te bereiken.

Volkswagen Golf Blue E-Motion

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...