Fisker koopt oude GM fabriek om hybride te bouwen

Fisker karma
De Amerikaanse autobouwer Fisker heeft de koop van een oude GM fabriek vandaag afgerond, Fisker wil er plug-in hybrides bouwen.

Het bedrijf uit Zuid-Californië is nu in het bezit van de Wilmington Assemblage fabriek in Wilmington, Delaware. Fisker heeft er 20 miljoen dollar voor betaald. De aankoop wordt ondersteund door een grote lening die dient voor de ontwikkeling van twee plug-in hybrides. De Wilmington fabriek wordt de thuisbasis voor project NINA, Fisker’s tweede lijn van plug-in hybrides, Fisker verwacht er uiteindelijk 2.000 jobs te creëren.

Volgens Fisker is de aankoop van de fabriek een grote stap voorwaarts in het creëren van jobs in het herstellende Amerika als leider van de wereldwijde auto-industrie. Wilmington wordt volgens COO Bernhard Koehler een belangrijke schakel in het plan om meer dan de helft van de Fisker plug-in hybrides te exporteren naar wereldwijde markten.

Fisker Karma S

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...