Eerste details: Hyundai Genesis Coupe 3.8 R-Spec

Hyundai Genesis Coupe R-Spec
Hyundai heeft een extra sportieve versie klaar van de Genesis Coupé, de R-Spec maakt gebruik van een DOHC 3.8-liter V6 motor.

Dankzij de 3.8 liter V6 beschikt de Genesis Coupé over 306 pk waardoor hij een topsnelheid van 240 km/u kan behalen. De motor wordt gekoppeld aan een manuele zesbak en beschikt over grote Brembo remmen voor- en achteraan. De Genesis Coupé R-Spec krijgt 19″ lichtmetalen velgen en Bridgestone Potenza rubber.

Om het rijgedrag extra sportief te maken, maakt de wagen gebruik van een speciaal afgestelde ophanging met speciale dempers, stabilisator stangen en een gelimiteerd slipdifferentieel. Verder zijn er ook enkele veiligheidssystemen aanwezig waaronder ABS, Brake Assist en ESP. Hyundai zorgt ook voor zes airbags. Om het gewicht en de kostprijs zo laag mogelijk te houden zijn er geen automatische koplampen, cruise control en metalen afwerkingen te vinden op de wagen. Er is wel een zwart lederen interieur voorzien. Wie liever een automaat heeft is eraan voor de moeite, Hyundai voorziet geen automaat op de optielijst.

Deel dit bericht:

2 reacties op "Eerste details: Hyundai Genesis Coupé 3.8 R-Spec"

  1. Kristof 20-07-2010 om 15:29

    De cockpit is volgestouwd met goedkope materialen, of het lijkt toch zo … Hopelijk valt de prijs mee, want heeft wel een mooie lijn.

  2. Piet 23-10-2010 om 10:33

    Heel mooie lijn en lijkt me toch wel degelijk afgewerkt , heb het motorgeluid gehoord( via andere link) is wel bangelijk , zal toch een concurent worden voor een aantal sportwagens , en normaal eindelijk een betaalbare voor een gewone werkman

Reageer

Reactie aan het plaatsen...